torsdag 11 september 2008

En tripp till Ikea

Igår var jag och mamma på utflykt till Ikea. Där väntade Ylva och Hilda samt deras granne Nina med liten bebbe på oss. Mamma och Ylva hade båda spanat in en lekmatta som jag respektive Hilda skulle få för att förgylla vår tillvaro. Väl uppe på barnavdelning märkte vi till vår stora fasa att denna matta tydligen var tillfälligt slut. Inte en lekmatta så långt ögat kan nå... och den kommer inte att finnas förräns om tidigast två veckor. Vad ska jag då pyssla med?

Mamma passade på att kika efter ett nytt vardagsrumsbord, även det utan större lycka. Jag vet att det kommer att sluta med att morfar Björn får bygga ett, möjligtvis med lite hjälp av mamma, eftersom pappa har tummen mitt i handen när det handlar om sådana saker:-) När det var dags för de vuxna att äta lunch kom morfar Björn och överraskade oss alla med sin närvaro. 10 köttbullar senare var alla nöjda och glada och jag hade somnat i mammas famn.

Ylva kom på den fantastiska idén att hon kunde sy en lekmatta själv. Hon handlade en massa olika tyger på tygavdelningen. Vissa var till och med blanka och ruschiga... Jag väntar spänt på att få provligga, jag lovar att inte kräkas ner den. Mamma är inte lika företagssam så hon väntar nog tills det att mattan åter finns i lager.

Jag vaknade bryskt av en farbror som förde en massa oväsen med ett lasttruck nere vid porslinet och var glad ett litet tag... Sedan började jag bli hungrig och till en början nöjde jag mig med att tugga på min leksak.

Mamma hann gå förbi rullgardinerna, tavlorna och lamporna innan jag lackade ur totalt. Väl inne på blomavdelningen tyckte jag att det fick räcka. Hade hon inte förstått att jag var hungrig? Jag skulle minnsan göra henne medveten om detta och började skrika ordentligt, så mycket att mamma var tvungen att slå sig ned på en hylla på hämta-själv-lagret för att håva fram tuttarna.

När jag var mätt och belåten kunde mamma styra stegen mot kassan där vi betalade tre saker, alla var till mig, jippi! Sedan sa vi hejdå till våra vänner och packade in oss i bilden och åkte mot Mälarhöjden för att umgås lite med morfar. Där fick jag ligga på golvet och visa morfar att jag kan vända mig från rygg till mage alldeles själv. Det är nu min nya favoritsyssla, nu ska jag bara komma på hur man vänder sig från mage till rygg (alla säger att det är lättare, men det vet jag inte om jag håller med om) sen är jag lika duktig som Bruno som är med i vår bebisgrupp.

När jag kom hem ifrån morfar var klockan mycket och pappa fick bada mig samt stoppa på mig min fina pyjamas. Medan mamma och pappa åt middag fick jag sitta och titta i min nya bok som vi handlade idag, jag tycker jättemycket om den.

Inga kommentarer: