söndag 19 oktober 2008

Tjurruset

I lördags var det en stor dag för familjen Björnsdotter-Lindquist. Pappa skulle springa Tjurruset, något som han förberett sig inför, dock inte så väl som man skulle kunna önska. Vi hade gäster på besök, farbror Tommy och tant Annie, mannen i det sällskapet skulle också plåga sig i skogarna vid Flemingsberg. Vi begav oss iväg på förmiddagen och det hela höll på att gå åt skogen redan innan loppet började... Cirka 3000 anmälda - vilket innebar - 3000 bilar som skulle hitta parkering och en jättelång kö till parkeringsautomaten. Mamma och tant Annie fick dela upp sig och ta en bil var medan pappa och farbror Tommy fick skynda sig till starten. Kvar stod mamma och tant Annie med 2 bilar och inga mynt till parkeringsautomaten. Great! Mamma som dock är väldigt duktigt på att hitta i Stockholmsområdet körde, med Annie i släptåg, till ett bostadsområde i närheten (faktiskt mycket närmare starten än den utmärkta parkeringen) där vi hittade två utmärkta parkeringsplatser. En till Audin och en till Volvon, kunde det bli bättre? Jo, parkeringen var gratis. Påväg ifrån bilen var vi tvungna att klättra ner för ett stup med barnvagn och allt... En genväg som blev en senväg, men vi hann i alla fall fram till pappa och farbror Tommy innan starten gick. Så här såg dem ut då, rena, laddade och redo. Lycka till, sa vi!

Från början var det soligt och varmt, men sedan bestämde sig solen för att gå i moln. Inte så bra tyckte vi och kallt som attans. Vi ställde oss framför ett dike som var djupt som en vallgrav och väntade på våra idoler som skulle komma springandes. Innan de kom såg vi folk som trillade, halkade, snubblade, badade och tappade skorna i diket. Pappa och Tommy klarade sig dock utan att göra något av det ovannämnda. Farbror Tommy såg i och för sig väldigt lustig ut när han kom med nummer 1141.

Mamma fick inga roliga bilder på pappa, men jag vill lova att han var trött när han kom i mål.

Efter en liten stund kom farbror Tommy också. Nu var de lite smutsigare... I alla fall Tommy.

Efter en lång dag i skogarna, bland massvis av män, lera och gyttja bar det av hemmåt. Där alla åt lunch innan vi begav oss ut på nya äventyr.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket bra jobbat av gubbarna må jag säga. Starkt! // Madsen